top of page

Afståelse og timesharekrav. En hurtig vejledning.
I løbet af de sidste par uger har Timesharehjelpen modtaget mange henvendelser fra læsere vedrørende annullering af deres timeshare-kontrakter, kendt som afståelse og krav. I dag giver vi dig nogle meget grundlæggende oplysninger om disse to emner.


For de fleste timeshareejere er det oftest således at med tiden vil deres behov ændre sig. De er muligvis blevet pensioneret, de ønsker ikke længere at betale de årlige vedligeholdsafgifter, deres ferievaner har ændret sig og de har derfor ikke behov for at eje timeshare eller også ønsker de blot ikke længere at bruge deres deres timeshare eller de tilgængelige udvekslingsprogrammer.


Dog er det at komme ud af kontrakten noget af et minefelt. Der er mange firmaer derude, der lover at hjælpe dig, nogle er ægte, andre er ikke. Men de hAr alle har én ting til fælles, prisen!


Før du overvejer at engagere et firma til at hjælpe dig ud af din kontrakt, er det altid tilrådeligt, først at kontakte din timeshare-virksomhed eller resort for at se om de har et system, som giver dig mulighed for at overgive din timeshare. Dette kan bare spare dig for mange penge og giver dig også sikkerhed for at det er blevet gjort korrekt.


Pas på de virksomheder, der lover dig et salg eller annullering af kontrakten samtidig med at de forsøger at sælge dig et andet produkt, til mødet. Det vil oftest være enten et ferieklubmedlemskab eller en "livsstilspakke", der lover enorme rabatter. Alt du skal gøre er at bytte et produkt til et andet, til en meget betydelig pris. DONT DO IT!!!


Så har vi spredningen af ​​de såkaldte "advokatkontorer" , Mange af disse vil tilbyde et "no win no fee" krav for domstolen. Dette er for at få dig interesseret i at deltage i et møde, hvorefter du blive udsat for en lang salgstale om, hvordan kravet skal behandles, og så kommer tricket. Den eneste måde du kan føre dit krav på "no win no fee" er at betale virksomheden betydelige beløb til at "annullere" din timesharekontrakt først.Selve kravet bliver sikkert aldrig præsenteret for domstolen, og i mange tilfælde finder ejeren ( for sent) ud af, at der overhovedet ikke er gjort noget, og at de stadig er ansvarlige for vedligeholdelsesafgifter. Timeshare-virksomheden eller feriestresortet genkender ikke advokatkontoret og er ikke villige til at hjælpe. Pas på! De er kun interesserede i at få fat på dine penge!


Club la Costa har udstedt adskillige advarsler omkring dette emne. De har direkte anført, at de ikke vil have noget med disse tredjeparts firmaer at gøre. De kommunikere kun med medlemmet direkte. Faktisk har CLC indført et program, som giver medlemmerner mulighed for at komme ud af deres medlemskab - Gratis. Måske er dette et tiltag for at dæmpe flodbølgen af krav, der i øjeblikket pågår i det spanske retssystem. Uanset hvad deres motivation for dette er, tilbyder de ihvertfald en vej ud, som ikke vil koste deres medlemmer en formue.


Hvis du ikke kan gøre det selv, kan det kun anbefales at du bruger et velrenommeret advokatfirma. For at finde ud af dette, kan du f.eks. bede dem om at sende dig beviser for afgørelser og udbetalinger gjort til deres kunder.


For så vidt angår krav i Spanien, er loven klokkeklar. Din timeshare kontrakt er ulovlig og du har ret til at kræve dine penge tilbagebetalt hvis din timeshare blev købt eller opgraderet efter 05 januar 1999 og indeholder et eller flere af disse hovedkriterier:


- Kontrakter, der varer længere end 50 år, almindeligvis kendt som evighedskontrakter.


- Point eller flydende ugesystemer, i nogle tilfælde omfatter dette også fraktioneret ejerskab.


- Deponeringer eller betalinger foretaget inden for de første 14 dages afkølingstid, forlænget til 90 dage efter underskrivelsen.


Disse er bare de grundlæggende kriterier. Der er mange flere punkter, som en god advokat også vil bruge til at bringe sagen for retten, ikke kun timeshare love, men også forbrugerlov og handelsret.


Processen for at føre et krav ved de spanske domstole er ikke en hurtig procedure. Det kan tage op til 18 måneder for en sag at nå frem til en afgørelse. Derefter kan tage yderligere tid hvis timeshare-selskabet, præsenterer en appel. Dette bliver som udgangspunkt udelukeknde gjort for at trække tiden ud og for at genere sagsøgeren.For at føre en sag gennem det spanske retssystem, kræver det også brug af en kompetent registreret advokat, som har erfaring på netop dette område. Ikke alle advokater vil forstå kompleksiteten af ​​timeshare kontrakter. Et godt eksempel er en norsk sagsøger, der besluttede at bruge en norsk advokat registreret til at praktisere i Spanien, bare fordi han var norsk. Denne advokat kendte ikke til timeshare lovene, men på grund af højesterets afgørelser troede han det ville være nemt.


Den norske advokat informerede sin klient om at holde op med at betale vedligeholdelsesafgiften, så snart han tog sagen op. Da sagen til sidst blev hørt i retten i Maspalomas, tabte han. Timeshare-selskabet hævdede for retten, at medlemmet nu var i strid med kontrakten, da han ikke havde betalt vedligeholdelsen, og domtolen gav dem ret.


Denne klient har nu betalt et spansk advokatfirma, for at gå mod den norske advokat for uretmæssig rådgivning samtidig med at appellere sagen ved anvendelse af de relevante love. En meget dyr oplevelse for denne klient.


I løbet af de sidste par år har vi også fremhævet flere "falske" advokatfirmaer, der har tendens til at oplyse ejerne om, at deres timeshare-firma er blevet stævnet og at du kan være en del af dette. For det første har de brug for et beløb til at indgive sagen ved retten ved at bruge den "falske" advokater, der skal betales.

Derefter får du de gode nyheder, at timeshare-virksomheden har kendt sig skyldig, og du har fået tildelt en betydelig beløb. Nu skal du betale "skat" for at få dine penge. Det vil normalt være omkring 20% ​​af det tildelte beløb. Mange af de dokumenter, som vi har modtaget fra vores læsere, har indeholdt information om beløb der har været næsten tre gange, hvad de oprindeligt betalte. Hvis du tror på, at du har et krav og vil vide mere, så kontakt os og vi vil gennemgå det med dig og kontrollere, om du faktisk har en mulig sag. Vi vil også fortælle dig, hvad proceduren er, fordelingen af ​​de juridiske gebyrer og hvad de er til. De juridiske gebyrer skal betales for at få en sag for retten. Du vil ikke finde nogen spansk advokat, der vil tage disse sager uden at få dækket disse omkostninger.


Hvis du bare vil annullere din timeshare, så lad os vide, hvilken timeshare du ejer, hvorefter vi vil forklare dig, hvordan du selv kan gøre det. Husk på, at ikke alle virksomheder, der kontakter dig, eller som du finder på internettet er ægte, mange er oprettet med kun ét formål. At tage dine penge og løbe. Gør dit hjemmearbejde, tjek, tjek og tjek igen. Er du stadig ikke sikker, så spørg os. Vi vil pege dig i den rigtige retning.
Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page