Anfi / IFA Group afholder deres årlige generalforsamling.


Torsdag den 18. juli 2019 blev der i Duisburg Tyskland afholdt den ordinære generalforsamling i IFA Group, som er et offentligt ejet selskab og børsnoteret.


IFA-koncernen, der siden 2016 også administrere IFA Canarias SL og Anfi Invest AS, ejer 50% af Anfi-gruppen, som de købte af Lyng-familien for 41,3 millioner € i september 2016.


Efter en kapitalforhøjelse, det sammen med andre faktorer er deres plan at erhverve de resterende 50% af Anfi. Virksomheden har en balance på 467 millioner €. Driftsresultatet efter justeringer var kun € 7,4 mio. Før skat på grund af forskellige særlige poster. Med et positivt bidrag fra IFA Canarias SL på € 3,8 millioner inklusive Anfi med € 2,4 millioner.


Selvom Anfi er ejet i fællesskab med en split på 50/50 mellem IFA og Cazorla-koncernen, har IFA ikke noget at sige i virksomheden, da Cazorla stadig har den ”gyldne andel”. Så det ser således ud:


Grupo Santana Cazorla SL har dobbeltstemme over alle de vigtigste beslutninger, hvor IFA kun har 33% af stemmerettighederne til disse beslutninger. Efter erhvervelsen af ​​Lyng-andelen blev det klart, at IFA ikke er i stand til aktivt at deltage i nogen finansielle og forretningspolitiske beslutninger på grund af selskabskontrakter. Grupo Sanatana Cazorla SL udelukker faktisk IFA enhver deltagelse i alle forretningsbeslutninger, selv vigtige forretningsmøder afholdes og afholdes uden IFA. Men alligevel var IFA i stand til at erhverve Anfi-koncernens balance.


IFA har dybest set bekræftet, at det holdes mere eller mindre i mørke og har ingen idé om, hvad der foregår i Anfi. Det ser ud til, at Anfi holder meget vigtige oplysninger om deres position fra sine egne aktionærer tilbage, og dette er bestemt ikke acceptabelt for et selskab at operere på denne måde.


Under den ordinære generalforsamling i Duisberg var "spørgsmål og svar" den mest interessante del. Desværre er disse ikke påkrævet at blive offentliggjort i modsætning til generalforsamlingens referat, der skulle offentliggøres ca. 1 måned efter.


På grund af tilstedeværelsen af ​​Anfi-insidere blev IFA-bestyrelsen fuldstændig overvældet med spørgsmål om alle Anfis problemer. Der blev intet udeladt og af særlig betydning var spørgsmålene om insolvens og bølgen af ​​søgsmål. Vores kilde har begrænset disse til kun et par konkrete udsagn:


- Den 31. december 2018 var der omkring 1.000 søgsmål ved retten;


- Sagerne ville kun føre til udsat videresalg af tilbagetrækkede uger;


- I alle sager hævder Anfi, at de prøver at opnå udenomretslige forlig;


- Anfi har dannet en risikofond på 15,5 mio. € (betyder det, at IFA også skal bidrage med det samme beløb?);


- IFA ser Anfi som solvent med en vis tålelig risiko;


- Der planlægges en fuld overtagelse af Anfi inden for de næste 5 år;


- Der er også forhandlinger med Mogan kommune om oprettelse af et nyt hotel i Tauro;


Det, vi også ved om dette “partnerskab”, er, at IFA hævder, at de ikke var vidste noget omkring “Cazorlas gyldne andel”, før de købte 50% af Lyng. Det blev også bekræftet af IFA, at de har meget begrænset adgang til driften af ​​virksomheden og information. IFA er et multinationalt offentlig selskab, der brugte millioner af € på dette køb. Kan det tænkes, at de ikke foretog de relevante efterforskninger før de forpligtede sig til købet?


Det har også vist sig, at IFA ikke var opmærksom på en artikel, der blev offentliggjort i La Provincia i marts 2019, om at Anfi benyttede forsinkelsestaktikker i forbindelse med udbetalinger fra domstolene.


Én ting er sikkert, IFA er et meget købestærkt firma. De har for nylig brugt 481 millioner dollars på deres nye resort i Den Dominikanske Republik, The Lopesan Costa Bávaro Resort, Spa & Casino, som er et luksuriøst 5-stjernet hotel.Så selv med Cazorla's manipulation af midler mellem konti for at forsinke udbetalinger beordret af domstolene, er IFA i en meget god position til at dække disse omkostninger. For sagsøgere betyder dette kun en ting, udbetaling af krav vil være 100% garanteret.


Det skal også påpeges, at antallet og værdien af ​​krav, der er fremsat for domstolene, kun er toppen af ​​isbjerget, dette kan endnu stige markant, især med Anfi, der forsøger at tvinge medlemmerne til at signere nye kontrakter. Vi har allerede set flere forsøg på dette fra familier som har kontaktet Timesharehjelpen for råd.


Ejer du timeshare på Anfi og vil du gerne høre mere omkring dine muligheder for at kræve dine penge tilabge så kontakt os idag og vi vil hjælpe dig i den rigtige retning.


Seneste blogindlæg

Se alle