top of page

Anfi del Mar på banen igen med nye strategier for at undgå søgsmål!Det er ikke første gang at Anfi del Mar prøver at slippe for at tage ansvar for de ulovlige handlinger de har begået igennem årtier. De har igennem tiderne kommet med adskillige officielle erklæringer til deres medlemmer for at "ligge en dæmper" på den kaotiske legale situation som de befinder sig i øjeblikket. Nogle af disse erklæringer har været ekstremt underholdene at læse, mens andre har været langt mere skræmmende.


Tilbage i år 2015 da den allerførste Højesteretsafgørelse blev dikteret (Grimsbosagen) skrev Anfi at de ikke var enige i afgørelsen, at de havde handlet i god tro og at de ville appellere dommen. Til hvem? Der er ingen højere instans i et land en Højesteret. Dette var en direkte løgn, som blev sendt ud til alle deres medlemmer!


Derpå besluttede Anfi sig for at ændre varigheden på kontrakterne for Club Monte Anfi, Club Puerto Anfi og Anfi Beach Club som alle har en varighed for en ubegrænset tidsperiode - og dermed er ulovlige! Anfi kaldte ind til en ekstraordinær generalforsamling og bad medlemmerne om at stemme for at deres kontrakter skulle have perioder på maksimalt 50 år. Det faktum at alle kontrakter signeret med disse klubber alle er ulovlige i henhold til lov 42/98 og lov 04/12 giver ikke Anfi ret til at ændre den enkelte kontrakt uden at begge parter selvfølgelig acceptere denne ændring.

Derefter kom de med en erklæring hvor de skrev at de krævede kompensation for de år medlemmet havde gjort brug af produktet. Men hvorfor skal Anfi kompenseres når det er dem der har brudt loven???


Højesteret dikterede kort efter på dette og skabte precedens. Hvis resortet skal have kompensation, skal udregningen gøres som følger. Købsprisen / 50( maksimal legal varighed af kontrakt) x de år medlemmet har brugt sine rettigheder = kompensation. Under ses et eksempel på en kontrakt signeret i 2008 til en pris af 25.000,00 €. Udregningen ville se således ud:


25.000,00 € / 50 (år) = 500,00 € * 10 (år) = 5000,00 € i kompensation


Med hvad med den årlige vedligeholdsafgift? Burde den ikke dække opholdet? Og hvis en kontrakt er ugyldig, burde alle betalinger så ikke også være det, og defor blive tilbagebetalt til medlemmet?


Anfis seneste strategi er igen omkring kompensation, hvor Anfi skriver at de kræver fra 298,00 € - 625,00 € pr. nat for ophold på et 3* Hotel som de selv beskriver resortet i deres egne dokumenter. ( se dokument under) På hvilket hotel med 3* på Gran Canaria betaler man disse summer?

Endnu engang prøver Anfi at skræmme deres medlemmer, og prøver at få dem til at signere nye (og sikkert lovlige) kontrakter og sikre at de ikke sagsøger dem for ulovligt indgåede kontrakter.Teksten under er blevet sendt til os fra en af vores læsere hvor netop dette bliver diskuteret i et Facebook forum:


........"Som kjent har Anfi nå et tilbud, gjeldende ut januar, der man kostnadsfritt kan få lagt til ett eller flere navn på sin(e) avtale(r). Normalt koster dette over 100 euro pr. uke. Anfi anbefaler at man benytter denne anledningen til f.eks. å få eventuelle arvinger med på avtalen(e), noe som vil lette overføringen når den tid kommer. Alle må imidlertid være oppmerksom på at tilbudet innebærer flere potensielt dramatiske endringer for alt annet enn privatkjøpte faste uker. For PRIVATKJØPTE FLYTENDE uker, der det ikke står oppført leilighets- og ukenummer på sertifikatet fra før, vil Anfi i forbindelse med "tilbudet" etter eget forgodtbefinnende utstede HELT NYE sertifikater med som oftest svært lite attraktive leilighets- og ukenummer, dog med tilføyelsen "floating system". MEN: Ved en eventuell overføring av uka til ny eier, vil deltakelsen i det flytende systemet falle bort og uka bli FAST! Dermed MÅ ny eier komme i angitt uke og bo i angitt leilighet. For ANFI-KJØPTE uker (av alle typer) vil Anfi ikke nøye seg med det de tilbyr - å føye til nytt/nye navn på eksisterende avtale. Anfi vil benytte anledningen til å utstede EN HELT NY medlemskapsavtale som annullerer den gamle. I denne sammenhengen er det viktig å være klar over at de "Vilkår og betingelser" som Anfi da legger ved, og som man må signere på, ble endret i 2018. De viktigste endringene er i punkt 8 og 14. Kort fortalt skriver man under på at hvis avtalen avsluttes eller annulleres (for eksempel ved manglende betaling av vedlikeholdsavgift eller rettslig dom), må man refundere Anfi "verdien av bruksrettighetene i klubben" som man har brukt "inntil datoen for oppsigelse eller kansellering og til prisen vist i vedlegg F." Og prisen i vedlegg F er Anfis HOTELLPRIS for ekstranetter, som varierer - alt etter sesong og leilighetstype - fra 300 til 625 euro PER NATT! Dette innebærer at det ved avslutning av en avtale kan komme et potensielt motkrav fra Anfi på mange millioner kroner, alt etter hvor lenge man har eid uka eller ukene"....


Så hvad ligger der egentlig bag disse erklæringer og hvorfor har Anfi igen besluttet sig for at ændre deres ( ifølge dem selv) lovlige kontrakter?


Svaret er simpelt. Ved at udstede nye aftaler og få deres medlemmer til at signere disse, vil Anfi på denne måde sikre sig at de har tilpasset sig de strenge timesharelove 42/98 og 04/12 og dermed undgå at eventuelle utilfredse ejere sagsøger dem.


Så imens Anfi, og især deres CEO Jose Trujillo, fortsætter med at benægte, at de har tusindvis af krav mod dem, og mens de fortsætter med at benægte, at de er blevet dømt til at tilbagebetale betydelige summer til deres medlemmer, og mens de fortsætter med at fornærme deres medlemmers intelligens ved at bede dem om at tro på, at Højesteret, den højeste retsinstans i Spanien, på den ene eller den anden måde har tolket 'forkert' i deres afgørelser, fortsætter de spanske advokater med at få tilfredstillende resultater til deres kunder.


Har du timeshare på Anfi og vil du vide om du sidder med en ulovlig kontrakt, så kontakt Timesharehjelpen idag og vi vil give dig svar.
Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page