top of page

Club La Costa

Placeret med hovedkontor på Costa del Sol Ctra. de Cádiz km. 206, 29649 Mijas Costa (Málaga) Spanien er CLC formentlig det fjerde største selskab i branchen med omkring 50000 medlemmer i 28 resorts - de fleste af disser er medlemmer i en af ​​deres "point" klubber.


Mens CLC argumentere for at de er model for god praksis, er deres markedsføringsteknikker en helt anden. CLC bruger en meget struktureret, to-trins salgsproces: -


1. Fortælle dem løgne for at få folk i fælden

2. Året efter, opgradere de medlemmet med yderligere løgne


Det indledende salg starter på omkring £ 7,000 - £ 10,000 med krav om, at medlemmet skal tage deres første ferie på et specifik CLC resort. Der bliver de fortalt at deres ejerskab ikke vil give dem, hvad de troede, de havde købt.


Sælger nummer 2 indrømmer nu, at "den oprindelige sælger kan have vildledt dig sidste år".


Stærkt engageret og ofte bundet til et stort banklån, betaler medlemmet for denne opgradering. Nogle medlemmer er endt med at betale flere hundrede tusinde af kroner, for et produkt som de oprindeligt havde købt til £ 7,000.


CLC har en sofistikeret og glat "fornægtelsesproces", der er blevet yderst raffineret gennem årene - noget der har skræmt de de fleste af de forbrugere som klagede. Dog ville dette være ineffektivt i en domstol, hvilket sandsynligvis er grunden til, at CLC som oftest indgår forlig med forbrugere inden klagerne kommer en domstol!


CLCs løgne går tilbage til midten af ​​1980'erne. En tysk forbrugerorganisation mener, at CLC var eneansvarlig for sammenbruddet af det tyske timeshare-marked på grund af deres aggressive og uærlige salgsmetoder.


CLC har været den mest udsatte "hard selling" timeshare-operatør på både tv og i pressen, men fortsætter med deres praksis.


Den generelle nedgang i branchen gjorde at CLC lukkede alle salgsaktiviteter i Storbritannien i 2011 og besluttede sig for at koncentrere sig om Spanien.


Op mod 30% af alle de registrerede medlemmer har stoppet med at betale deres årlige afgifter. De fleste af dem, der fortsætter med at betale, bliver skræmt med trusler om retssag fra CLC og deres advokater hvis ikke de betaler.


Med omkring 100 virksomheder, baseret hovedsageligt på Isle of Man, Spanien og længere væk, er det sande handelsbillede af hele CLC-gruppen meget utydelig. Men regnskabet for det selskab, Club la Costa (UK) plc, viser, at de har handlet med et betydeligt tab for de sidste 6 år og er insolvent for omkring £ 10 millioner.


Men uanset hvad regnskabet viser, har Club la Costa gjort familien Peires ekstremt velhavende.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page