top of page

Dyre feriefiduser snyder intetanende turister.Udspekulerede kontrakter snyder ferieglade turister på De Kanariske Øer.

Allerede for år tilbage advarede Forbruger Europa mod de såkaldte rejseklubber, hvor forbrugere får rabatter på f.eks. rejser og hotelophold mod et årligt kontingent.


Hvis du skal sydpå i ferien, kan det være en god idé at være på vagt over for sælgere med umiddelbart gode tilbud.


Du risikerer at blive snydt og ende med en dyr aftale, du ikke kan komme ud af, og som koster dig tusindvis af kroner.


Forbruger Europa, der er en del af Forbrugerstyrelsen, har modtaget adskillige klager fra forbrugere, som har købt medlemskab af rejseklubber på De Kanariske Øer. Men medlemskaberne er meget svære at komme ud af, fordi de har en varighed på omkring 11 måneder.


Forbruger Europa

Hvis kontrakten havde haft en varighed på mindst et år, havde forbrugeren haft 14 dages fortrydelsesret.


»Rejseklubber undgår imidlertid fortrydelsesretten med kontrakter af kortere varighed, så bordret fanger, idet forbrugeren sætter sin underskrift på kontrakten. Sådan et medlemskab kan koste op mod 30.000 kr.,« skriver Forbruger Europa i en pressemeddelelse.


Det er som oftes familier, der på deres ferie til Spanien og Grækenland var blevet lokket af påtrængende sælgere til at skrive under på dyre aftaler.

Nu er problemet også aktuelt på De Kanariske Øer, der omfatter populære ferieøer som Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria.


»Det er velkendt, at sælgere af rejseklubmedlemskaber kan være meget manipulerende og overtalende. Så vær skeptisk, hvis du bliver kontaktet af en rejseklubsælger under ferien,« lyder det fra Forbruger Europa.Forbruger Europa anbefaler, at man ikke underskriver en aftale med en rejseklub på selve ferien, men i stedet får aftalen på skrift og tager den med hjem. Desuden skal man kun skrive under, hvis man er helt sikker på, hvad aftalen indeholder, og hvordan man kommer ud af den igen.


Vent desuden med at betale, indtil fortrydelsesretten på 14 dage er udløbet (gælder kontrakter med en varighed på over 12 måneder), og betal aldrig med bankoverførsel, lyder rådet.


Hvis du har har spørgsmål til denne artikel hører vi gerne fra dig.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page