top of page

Gæt hvem der er i nyhederne igen?

Det ser ud til at der ikke går en dag uden at Anfikoncernen er i nyhederne. Denne gang er det Canaria Journalen, et online baseret norsk tidsskrift på Gran Canaria. Deres artikel beskriver det nylige salg af Lyng-familiens 50% andel i Anfi til IFA Lopesan. (Se link i slutningen af ​​artiklen).


Prisen for dette salg var af den ubetydelige sum på 41,3 millioner €, som er et stort fald i forhold til de rapporterede 100 millioner €, som Cazorla-koncernen betalte for deres 50% -andel tilbage i 2004. Canarian Journalen antyder at årsagen til det lave tal, ikke kun skyldes deres legale kamp omkring ulovlige kontrakter, som Anfi taber på daglig basis, men samtidig også de problemer, der er forbundet med Tauro Beach-projektet. De antyder, at dette kan have noget at gøre med Cazorla-gruppens inddragelse i korruption og andre beskyldninger, som også kan involvere "politiske karakterer".


Canaria Journalen spurgte Ragnar Lyng, om disse problemer var med til at påvirke beslutningen om at sælge? I sit svar udtalte hr. Lyng: "Det er umuligt at være passiv partner, når samarbejdet ikke bygger på tillid". Da han blev spurgt om hovedårsagen til salget svarede hr. Lyng: "Uenighed om forretningsfilosofi. Først og fremmest i hvordan en kunde skal behandles. Tilfredse kunder vil vende tilbage igen og igen, dem mere og det styrker vores brand. Det handler også om respekt for andres grundlæggende principper ".


Ud fra disse få ord kan det tydeligt ses, at hans faders oprindelige koncept var blevet ødelagt. I stedet for meget lykkelige medlemmer, der ønsker at vende tilbage år efter år, er de meget utilfredse med den måde, de blev og bliver behandlet på. Dette fremgår tydeligt også af de mange domstolsafgørelser mod dem. Mange Anfi medlemmer har sagt, at de var tilfredse med Anfi som resort. Problemet har været behandlingen, de kontinuerlige ”krav” om opgradering og manglen på tilgængelighed.


Et medlem fortalte til Timesharehjelpen, at de blev opgraderet flere gange - sidste gang til en flydende uge på Anfi del Mar. Men da de efter opgraderingen forsøgte at booke, var der ingen tilgængelighed. Grunden til denne opgradering, var ifølge sælgeren, for at sikre tilgængelighed. Da han endelig fik en tilgængelig lejlighed, var det på Anfi Beach Club, i stueetagen med masser af støj fra barer og poolen at. Dette medlem blev så skuffet over Anfis behandling, at de besluttede sig for søge juridisk hjælp ved en retssag for at annullere sine kontrakter.


Det er også netop blevet meddelt, at Højesteret den 27. september aflagde en ny dom mod Anfi. Dette var til fordel for en norsk kunde fra Canarian Legal Alliance. Dette bringer de samlede afgøelser i Højesteret til hele 22, og viser klart at de spanske domstole sikrer at retfærdighed opfyldes for de familier som ønsker sig ud af deres timeshare kontrakter.


De norske kunder blev tilkendt 27.000 euro, og deres kontrakt erklæret for ugyldig på grundlag af "flydende uger" som er ulovlige. Timesharehjelpen ønsker kunden og retsgruppen CLA, et stort tillykke.


Der er ingen tvivl om at alle disse historier om retshandlinger, salget af Lyng til Lopesan og selvfølgelig den igangværende undersøgelse af Tauro Beach projektet stadig har lang vej at gå. Det vil helt sikkert holde aviserne travle, og Timesharehjelpen vil offentliggøre nyheder, når de kommer, så følg med på bloggen!


http://www.canariajournalen.no/Nyheter/Lyng-familien-har-solgt-seg-ut-av-timeshare-anlegget-Anfi-del-Mar-paa-Gran-Canaria


Hvis du har brug for oplysninger om en artikel, eller bare brug for oplysninger om en timesharevirksomhed, du måtte have problemer med, så kontakt Timesharehjelpen.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page