top of page

Højesteretsafgørelse ændrer timeshare industrien for altid!


Højesteret i Madrid

Højesteret i Madrid har igennem de sidste par år dikteret mod adskillige Timeshare resorts i Spanien, og har endelig vendt tidevandet til fordel for timeshare ejerne. Ændringerne betyder at kontrakter som indeholder flydende uger, point, fraktioner, livstidskriterier, forskudsbetalinger i løbet af afkølingsperioden, samt timeshare der sælges som en investering er ulovlige og at forbrugeren er berettiget til at kræve sine penge tilbagebetalt.


I januar 2015 lykkedes det et spansk advokatkontor på Gran Canaria, Canarian Legal Alliance at opnå en altafgørende dom i Højesteret til fordel for en af deres norske kunder. Denne dom ændrede hele industrien som den var kendt til dato.

Afgørelsen blev også dækket af medier over hele Europa bl.a. magasinet VG i Norge https://www.vg.no/reise/i/xRlRBj/norsk-kvinne-vant-over-anfi-del-mar-i-spansk-hyesterett og i det danske finansmagasin Børsen http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/107940/artikel.html?hl=YToyOntpOjA7czo5OiJ0aW1lc2hhcmUiO2k6NDtzOjk6IlRpbWVzaGFyZSI7fQ,, og adskillige spanske aviser.


Denne længe ventede dom sendte chokbølger gennem hele timeshareindustrien og siden har resorterne sent sig tvunget til at tilpasse sig loven for at undgå at blive stævnet af forbrugere som kræver sine penge igen.

En kort opsummering af loven siger at enhver timesharekontrakt indgået for mere end 50 år eller i al evighed efter at loven trådte i kraft (05/01/1999) skal annulleres. Hvis der blev betalt et depositum på dagen (eller inden fortrydelsesretten på 14 dage forlænget til 3 måneder) er det strengt forbudt og kan som straf kræves tilbagebetalt i dobbelt, og hvis man ejer flydende uger eller er med i pointsystemer, skal kontrakten erklæres for ugyldig, da man ikke kan definere produktet samt værdien af samme.


Afgørelsen påvirker alle resorter og virksomheder, der har fulgt den samme forretningsmodel i Spanien, og selvom hver enkel sag er tidskrævende og kompleks, er der nu håb for forbrugere som ønsker at skille sig af med sit medlemskab.


De fleste af de timeshare-ejere, der kontakter os, er bekymrede over at efterlade dyrt købte ubrugelige rettigheder til børn og børnebørn. Vi samarbejder med de ledende advokater og eksperter på dette område som kan give dig et fuldt overblik over dine muligheder for kompensationskrav mod resortet samt andre exitmuligheder.


Vi har stor erfaring med at hjælpe timeshare-ejere ud af deres uønskede timeshare-, point- eller fraktionelle kontrakter med grupper / resorts i hele Spanien og resten af Europa - og vi har haft stor succes med at hjælpe kunder fra bl.a. Diamond Resorts International, Club La Costa, RCI, Silverpoint, Marriott, Resort Properties, Anfi del Mar blandt andre.Da alle timeshare kontrakter er individuelle og meget komplekse, kan man ikke blankt konstatere at de alle sammen er ulovlige. Så hvis du vil have en konkret og korrekt vurdering af, hvor du står, og for at finde ud af om, hvis og hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os i dag.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page