top of page

Hotelgruppen Lopesan et skridt nærmere på at få fuld kontrol over timesharegiganten Anfi del Mar.


Timesharehjelpen har igennem årene dækket adskillige historier om den evige kamp mellem ejerene af Anfi del Mar, Lopesan og Santana Cazorla gruppen. Der har længe gået rygter om at Lopesan vil overtage 100% af Anfi koncernen - noget som nu ser ud til at blive en realitet.


Lopesans datterselskab IFA har nemlig købt aktierne som Manuel Santana Cazorla har i Hermanos Santana Cazorla-gruppen, skriver avisen Canarias Ahora. Ved at købe aktierne fra Manuel Santana Cazorla overtager IFA / Lopesan kontrollen over Anfi del Mar, verdens næststørste timeshare-resort, med en arbejdsstyrke på i øjeblikket 600 personer.


Samtidig er to af Anfi del Mars datterselskaber underlag konkursadministration og dette har uden tvivl skabt stor uro blandt de mange tusinde medlemmer som ejer timeshare på Anfi. Vi har tidligere skrevet om dette. Læs eller genlæs artiklen her:


https://www.timesharehjelpen.com/post/anfi-sales-og-anfi-resorts-underlagt-konkursadministration

Santana Cazorla-gruppen har som de fleste allerede ved, påbegyndt sin opløsningsproces. Den stadig mere bitre konfrontation mellem de to brødre, der ledede Santana Cazorla gruppen, har fået førstnævnte til at sælge likvidationsrettighederne for sine 50 % i virksomheden. Dette har efterladt hans bror Santiago alene i en kompliceret proces som medejer af verdens næststørste timeshare-operatør efter Disney.


Manuel og Santiago Santana Cazorla har i årevis ligget i kamp i de spanske domstole, herunder strafferetlige sager, især berammet af førstnævnte efter at have opdaget en påstået afkapitalisering af koncernen gennem selskaber i Schweiz og på De Kanariske Øer. Santiago Santana Cazorla har haft sit skattemæssige domicil i Marokko i årevis i et forsøg på at undgå at tage ansvar for alle de ulovlige gerninger.


https://www.eldiario.es/canariasahora/carlossosa/santana-cazorla-refugia-marruecos_132_4614679.html

Under disse omstændigheder og med virksomhedernes situation, der i øjeblikket står med en milliongæld for blandt andet civile søgsmål fra misledte timeshare ejere, har Manuel Santana Cazorla besluttet at forlade familieforretningen og sælge sine rettigheder til IFA som er ejet af Lopesan. Lopesan vil fra nu af styrke sin position på markedet da han allerede i forvejen ejer 50 % af Anfi del Mar. Og med dette køb kan Lopesan endelig indtage direktørposterne i koncernen - noget som har ligget under opsejling i flere år.


Anfi har en stab på 600 personer, hvis fremtid har været meget usikker blandt andet på grund af den ustabilitet som de to datterselskaber Anfi Sales og Anfi Resort har været skyld i med en gæld på knap 56 millioner euro. Men med Lopesan som dominerende ejer er vi overbeviste om at Anfi del Mar går en lys fremtid i møde.


Konkursbehandlingen af de to datterselskaber Anfi Sales og Anfi Resorts forventes da også at resultere i et positivt opsving og ikke i en likvidation som mange frygter. I Spanien har en konkursbehandling som et overordnet mål, at selskaberne skal kunne fortsætte driften, så længe de anses for levedygtige, noget Anfi bestemt anses for at være.


De kilder, som er blevet konsulteret, har ikke givet oplysninger om størrelsen af ​​operationen, som formelt blev lukket den 22. december. De har dog præciseret, at i pakken, udover Santana Cazorla Group, er byggefirmaet Petrecan også inkluderet.


Anfi del Mar har rigtig mange skandinaviske kunder, samt kunder fra en række andre lande, og har i skrivende stund mere end 33000 medlemmer og blev grundlagt i 1988 af den nu afdøde norske forretningsmand Bjørn Lyng.


Vi ved at der er mange medlemmer som overvejer at starte et krav ved domstolen, og i skal vide at det stadig er muligt at fremsætte sit krav ved Handelsretten i Las Palmas. Så hvis du gerne vil have klar besked om du har et krav eller har du blot spørgsmål så kontakt Timesharehjelpen idag. Vi er her for at hjælpe.


https://www.timesharehjelpen.com/om-os


Husk at sammen står vi stærkere!

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page