top of page

Hvordan Timesharebedrageri har ændret sig igennem tiderne.


Gennem årene har vi set forandringer i svindel i forbindelse med timeshare. Helt tilbage til udviklingen af ​​resorts, videresalgsvirksomheder der ikke eksisterere, og til de seneste falske advokatfirmaer. Når timeshare først er købt, opstår det endeløse problem af, hvem du kan stole på. I dag tager vi et kort kig på, hvordan disse bedragerier har ændret sig igennem tiderne. Det eneste der knytter dem sammen er, at de alle vil have dine hårdt tjente penge.De første bedrageri starter med det der burde have været et godt produkt. I de tidlige dage af timeshare, blev forbrugere når de var de på ferie, lokket til en timeshare præsentation eller et showroom, hvor "drømme" blev solgt. Forbrugerene blev normalt stoppet på gaden af OPC'erne ("indsmideren") med skrabelodder. Hver enkelt person, der fik disse lodder, ville vinde "Hovedgevinsten" som skulle hentes på et nærliggende resort. Derefter blev de taget til resortet for at hente deres præmie og assistere til præsentationen med en Rep ( sælgeren).


Forbrugeren fik vist arkitektoniske planer og fik indtryk af, hvordan resortet ville se ud, hvilke faciliteter det ville have og standarden på lejlighederne skulle blive. Normalt blev der vist billeder af eksisterende resorts for at give indrtyk af den kvalitet, man forventede resortet skulle have. Det blev også solgt som en investering. Forbrugeren fik af vide at de købte fast ejendom, som ville stige i værdi, eller at de købte en andel i deres eget feriehus.


En dato for færdiggørelse ville blive givet, og derefter fik forbrugeren af vide at, for kun et lille depositum ville de sikre ugen og den lejlighed som de ønskede. hvis de ikke havde råd til den fulde pris, kunne en betalingsplan eller finansiering arrangeres. Det ville trods alt vare et stykke tid før de kunne bruge resortet, da det først skulle bygges.Desværre blev mange af disse resorts aldrig færdiggjort eller endda startet. Det forbrugeren købte var et hul i jorden og "Drømmen" brast. Mange af disse salg fandt sted på destinationer som Portugal, Spanien og de Kanariske øer. Dette gav disse lande et meget dårligt ry.


Man skal også huske på, at disse virksomheder normalt blev drevet af kriminelle, der skulel hvidvaske deres penge fra kriminelle aktiviteter i deres egne lande. Det var starten på ordet "Timeshare", der blev synonymt med svindel og bedrag.


Da timeshare startede, begyndte mange videresalgsvirksomheder også at dukke op, da mange forbrugere ikke fik det de blev lovet til at staret emd , og deror søgte en udvej. Mange af disse var baseret på Costa del Sol, hvor der var adskillige timeshare resorts. Callcentre blev oprettet, normalt i almindelige lejligheder. Husk, at der ikke var internet på det tidspunkt, så det var næsten umuligt at kontrollere.


Folkene fra disse callcentre ville ringe ejere op, præsentere sig selv og spørge, om de stadig ejede timeshare, om de havde tænkt på at sælge, da priserne på timeshare i øjeblikket var stigende. Køberne troede jo at de var ejere af fast ejendom!


Efter at have fastslået, hvad ejeren havde betalt og hvad de ejede, ville agenten fra callcentret komme med en vidunderlig historie om, hvordan de for nyligt havde solgt en timeshare til næsten dobbelt den oprindelige købspris. Når ejeren så var blevet fanget af grådighedsfaktoren, ville agenten have brug for en betaling for at liste ejendommen til salg. Det ville være det sidste du hørte fra dem eller dine penge.


Det næste skridt i videresalgsbedrageriet var den garanterede køber, eller virksomhedskøberen. Denne form for bedrag var oftest knyttet til Discount Members Holiday Clubs, som Designer Way Vacation Club og Club Class Concierge.Disse virksomheder arbejdede på 2 måder; Stoppe forbrugeren på gaden eller telefonisk kontakt via callcetre som kontaktede ejere ved at have tilgang til medlemslister.


Vd telefonopkaldene ville timeshareejeren blive fortalt, at der var en køber, der ledte efter timeshare. Når forbrugeren så blev overbevist om at sælge, ville de invitere dem til deres kontorer i Spanien med gratis indkvartering for at deltage i et møde.


Til dette møde ville køberen vise sig at være en sælger for ferieklubben. De ville overtage timesharen fra forbrugeren, men for at dette skulle være muligt, var forbrugeren nødt til at købe et medlemskab til klubben. De ville få et rabat på timeshareopholdover hele verden og i mange tilfælde blev der tilbudt det såkaldte "Cashback", hvilket i sig selv var bedrageri.
Det viste sig at de lovede tilbud aldrig blev materialiseret, og undskyldningen var altid den samme. Der var ikke noget tilgængelig på valgte datoer. Det viste sig også, at timeshare-selskabet hvor forbrugeren oprindeligt ejede, ville sende betalingsanmodninger og rykkere på grund af manglende betaling af vedligeholdelsesafgifter. Timesharen var ikke blevet overtaget som lovet.


Heldigvis er de fleste af disse bedragere blevet lukket ned, men der er stadig en del af disse virksomheder der stadig eksisterer.


Vi går nu videre til den seneste form for svindel som virkelig tog fart siden den første højesterets afgørelser mod timeshare-selskaber i starten af 2015. Nogle af disse er meget sofistikerede svindlere, såsom den Tenerife-baserede "familie" af falske advokatfirmaer, som vi har kaldt Litigious abogados-familien. Deres metode er rigtig godt sammensat, og de har endda fremragende falske domstolsdokumenter som de sender til forbrugerene.


Først kontakter de ejeren, med den historie, at timeshare-selskabet er blevet stævnet og at de kan være en del af sagen. De får af vide at de vil modtage tusindvis af € i erstatning, men at de skal først betale et gebyr til advokaten. Når forbrugeren har betalt, går der et par uger, hvorefter de bliver meddelt, at resortet har kendt sig skyldig, og at de har fået tildelt et betydeligt beløb. Desværre er der en skat, der skal betales, 20% af det tildelte beløb, og for at få det tilbage skal pengene først inbetales til " advokaten". De sender derefter den intetanende timeshare-ejer afgørelsen og en kopi af den check, de vil modtage. Ja du gættede, der var aldrig nogen retssag, og forbrugeren har lige mistet tusindvis af € - igen!


Et anden svindelnummer er de såkaldte kompensationsfirmaer. Pitchet er enkelt; Du har et krav, som de vil føre for dig på " no win - no cure" det vil sige ingen høje juridiske gebyrer som skal betales på forhånd. Det eneste men er dog at du skal annullere kontrakten først, men det kan de selvfølgelig gøre for dig. Alt du skal gøre er at betale et beløb på op til 5000 €, og du vil være ude af din timeshare og virksomheden vil starte kravet for dig.


I nogle tilfælde har disse virksomheder også brugt uetiske taktikker til at sælge deres eget produkt. Nogle af disse virksomheder er Leisure Credits /Monster Credits, som er en form for rabatklub (de ligner meget ferieklubberne).
Det der sker med disse kompensationsvirksomheder som mange af vores læsere har været i kontakt med er simpel. De har aldrig modtaget nogen penge fra kravet, og de bliver nu i "jaget" for omkring 3 års ubetalt vedligeholdelseafgift. Deres kontrakt er aldrig blevet overtaget eller annulleret.


Vi har set dette med et firma, der nu er lukket ned RSB Legal. De var placeret i England og opererede i omkring 3 år, så de må have snydt hundredvis af mennesker for titusindvis af €. Gudskelov er de forskellige landes myndigheder opmærksomme på dette, og de såvel som politiet efterforsker mange af disse virksomheder for at sikre at denne form for bedargeri bliver stoppet en gang for alle.


For timeshare-ejeren er det en meget farerig verden, et sandt minefelt, hvor tusinderaf € bliver tabt på daglig basis. Der eksistere selvfølgelig ægte advokatfirmaer som hjælper forbrugerene med at få deres penge tilbage og annullere deres kontrakter. De vil aldrig fortælle dig, at du har et krav, hvis du ikke har det, da det ikke er i deres interesse at tage sager, der er ikke gyldige.


Hvad angår afståelse af medlemskab, vil mange resorts ikke beskæftige sig med disse videresalgsvirksomheder eller andre tredjeparter. Ona Group, MGM Petchey, MacDonald Resorts, Diamond, Club la Costa og mange flere, vil kun handle direkte med medlemmet, og i de fleste tilfælde er gebyret de opkræver normalt mindre end hvad du ville skulle betale disse virksomheder.


Det bliver spændende at se næste fase af svindel og bedrag i denne industri, da disse skurke altid vil finde en måde for at prøve at få fat på dine penge!


Husk som altid at gør dit hjemmearbejde inden du indgår nogen form for aftale, og hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så kontakt os. Vi er her for at give dig gratis rådgivning og pege dig i den rigtige retning.
Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page