top of page

Kampen om Anfi - Part 2


Tilbage i 2016 offentliggjorde Timesharehjelpen en artikel omkring Anfi del Mar og problemerne mellem Lyng-familien, Lopesan og Santana Cazorla -partneren med 50 % andel i Anfi, og som også styrer bestyrelsen.


https://www.timesharehjelpen.com/blog/anfi-del-mar-ejerene-i-juridisk-tvist

Artiklen koncentrerede sig hovedsageligt omkring de 8 millioner euro der forsvandt fra jordens overflade mellem 2012 og 2013, mens en retssag var i gang mellem Santana Cazorla og Lopesan. Denne retssag drejede sig om en gæld på 14 millioner €, som Lopesan hævdede at Santana Cazorla skyldte ham, fordi han havde købt Cazorlas gæld til Cardenas familien. Denne gæld skulle uniddelbart være for det stykke land, som Cazorla købte fra Cardenas til at lave golfbanen og komplekset på Anfi Tauro.


For nylig har den spanske presse fået flere historier om den fortsatte kamp mellem Cazorla og Lopesan. Det involverer også den nye chef for Costas, Rafael López Orive, som risikerer retsforfølgese for "løgne og tvetydighed". (For hele historien om dette klikker du på linket nedenfor).


https://www.elconfidencial.com/empresas/2018-07-22/anfi-canarias-direccion-general-costas-juez-investiga_1595609/


http://espiral21.com/santana-cazorla-demanda-a-ifa-por-fraude-en-la-compra-de-anfi/


I en anden tvist i denne langvarige konflikt mellem de to store aktører inden for turistsektoren på Gran Canaria har Santana Cazorla i juni 2018 indgivet en sag for den merkantile domstol i Las Palmas, som også involverer Bankia, der er den spanske stats offentlige bank og 6

millioner euro.


http://espiral21.com/bankia-rebajo-6-millones-a-lopesan-la-compra-de-creditos-de-anfi/
Tilsyneladende ser det ud til, at Bankia sænkede prisen for køb af Anfis gæld til Lopesan med 6 millioner € og ifølge retsdokumentet udtaler Cazorla følgende:


"Lopesan ha estado comprando créditos existentes contra las sociedades de Anfi y contra las empresas del grupo Santana Cazorla en diversas entidades bancarias".


"Lopesan har købt eksisterende kreditter fra Anfi's virksomheder og fra Santana Cazorla-koncernens selskaber ved forskellige banker."


Situationen mellem disse to partnere er kompliceret om du vil kalde det, og vi vil uden tvivl se mange flere retssager i den nærmeste fremtid, men hvad betyder det egentlig for Anfis medlemmer?


Da IFA / Lopesan købte deres 50% -andel, var der mange medlemmer der var bekymrede over hvad der ville ske med Anfi hvis Lopesan får fuld kontrol over Anfi koncernen. Vil han afvikle timesharemodellen og omvende det til et almindeligt hotel?


Hvis man ser på Anfi's historie og læser kommentarer fra medlemmerne, siden Cazorla købte deres 50% -andel og tog kontrol over bestyrelsen, har Anfi oplevet fald i deres standarder, en del skandaler og retssager, hvor det seneste er Tauro Beach Projektet. Man skal også huske på, at Anfi taber stærkt i domstolene for missalg af deres timesharekontrakter.Hvad fremtiden har at byde på til dette engang storslåede resort, er der ingen der virkelig ved, men det man imidlertid kan være sikker på, er at det vil koste millioner af € i form af juridiske regninger - noget Anfi-medlemmerne bør være meget opmærksomme på!


Som sædvanligt bliver medlemmerne holdt i mørket og fodret kun med, hvad Anfi mener de skal vide.


https://www.abc.es/espana/canarias/abci-sandwich-holandes-lopesan-incordia-santana-cazorla-anfi-mar-201806210739_noticia.html


Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne artikel eller ønsker du at vide, om du har et gyldigt krav, så kontakt os. Timesharehjelpen vil vende tilbage og bestræbe sig på at besvare dine spørgsmål og bekymringer med fakta.Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page