top of page

Lopesan vil have fuld kontrol over Anfi del Mar.


ABC Canarias rapporterede den 26. maj, at IFA Hotels, kæden, der drives af Lopesan, vil foreslå generalforsamlingen i Tyskland at øge deres kapital til 128,7 millioner euro i et forsøg på at få flertals kontrol over Anfi del Mar.


I september 2016 blev det meddelt, at Lyng-familien havde solgt deres 50% andel af Anfi til Lopesan for kun 41,2 millioner euro. Samtidig ejer Santana Cazorla 50% plus den gyldne andel, som giver dem kontrol over bestyrelsen.

Lopesan er en af ​​de største hotelkæder på De Kanariske Øer. De specialiserer sig i 4 og 5 stjernede all inclusive resorts med tre af deres største hoteller i Meloneras, Maspalomas. Det er også kendt, at de ikke synes at have nogen interesse i timeshare-modellen.


Dette efterlader nu et stort spørgsmål for mange medlemmer på Anfi, hvis Lopesan tager fuld kontrol, hvordan står medlemmerne så?

Vil Lopesan fortsætte med at køre Anfi som timeshare, eller vil de lukke det ned og omdanne det til et hotel som deres andre resorter?
Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso, Hotel Costa Meloneras og Hotel Baobab - 5-stjernet hoteller under Lopesan.


Vi har tidligere set at andre timeshare resorts har fulgt denne model – specielt dem som sælger flydende uger og pointsystemer. Dette har gjort at mange medlemmer mister alle deres rettigheder. For dem med faste uger og faste lejligheder er scenariet muligvis lidt bedre.


Som ejer af faste uger har man flere rettigheder og større beskyttelse, da man der, rent teknisk ejer en lille bid af ejendommen, i stedet for blot at være medlem af en ferie klub.


Det er muligt at disse ejere kan få et økonomisk afkast, hvis Lopesan beslutter sig for at betale dem for de uger, der skal returneres til Anfi. Dette er i enkelte tilfælde sket, når et resort er blevet købt og ændret fra timeshare til et hotel.

For medlemmerne på Anfi del Mar er fremtiden usikker, og det gør det ikke bedre at der er overflod af retssager mod Anfi for alle de ulovlige kontrakter de har solgt de sidste 30 år. Dette er bestemt også noget der tærer på deres økonomi. Vi ved også, at salget på Anfi del Mar ikke er det, det plejede at være og det skærper yderligere deres økonomi. Salgsdæk er drastisk reduceret og man møder ikke deres sælgere som tidligere.


Selvom det for øjeblikket kun er ren spekulation, hvad fremtiden vil bringe, er det naturligvis en meget bekymrende tid for alle dem, der har betalt betydelige beløb for at købe deres rettigheder sammen med de årlige vedligeholdelsesafgifter. For dem der ejer flydende uger, hvor mange allerede nu har problemer med tilgængelighed, er det et spørgsmål om deres ferieklub faktisk vil fortsætte eller om det bare vil ophøre med at eksistere?


Kun tiden vil fortælle os hvad der faktisk vil ske.


Vil vi se en stigning i antallet af sager, der bliver taget til retten, da medlemmer ser til at genvinde, hvad de har betalt, før de muligvis mister alt?


Det andet spørgsmål er Tauro Beach Projektet. Hvad vil der ske hvis Lopesan tager fuld kontrol? Vil projektet lykkes denne gang uden komplikationer?
Klik på linket herunder for at læse den oprindelige artikel.Hvis du har kommentarer eller har spørgsmål til dette emne, kan du blot sende os en mail. Dine synspunkter er vigtige, så del dem gerne med os. Hvis vi modtager flere oplysninger omkring denne situation, offentliggør vi dem her.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page