top of page

Resort Properties / Silverpoint i domstolen: Strafferet Vs Civilret.


I begyndelsen af ​​dette årti blev de første sager mod Resort Properties / Silverpoint præsenteret i de spanske domstole. På dette tidspunkt var der to tilgange til disse sager - strafferetlig og civilretlig. Den sidste ved hjælp af Timesharelov 42/98.

Først tager vi et kig på straffesagerne hvor 233 engelske familier sammen præsenterede søgsmålet med en værdi for over 12 millioner euro, ved advokatfirmaet Kaehler Abogados. Kaehler mente, at hvad Resort Properties / Silverpoint havde solgt, skulle klassificeres som svindel. Dette indebar salg af adskillige timeshare uger solgt som "investeringer" i ejendom, hvor formålet for køber var at få et afkast på leje og i sidste ende få ejendommen på videresalgsmarkedet som skulle sikre et afkast på ca. 15% til køberen.


Med tiden fandt de hundredvis af forbrugerne ud af at, der rent faktisk skete, var at de alle løbende blev opgraderet til nye ”investeringer” i ejendomme med højere standarder. Køberne fik af vide at det de oprindeligt havde købt, ikke kunne sælges, fordi det ikke var, hvad markedet ønskede. Den eneste måde at sikre deres "investering" på var at betale endnu flere penge for at opgradere til lejligheder af bedre kvalitet.

Mange af disse transaktioner blev finansieret med låneaftaler af Resort Properties / Silverpoint ved hjælp af Barclays Partner Finance-aftaler. Deres ide var, at efter to år ville ugerne blive solgt, og det ville da dække lånebeløbene og afregne afkastet.

Dette skete desværre aldrig!!!

De første sager gik til domstolen, og en lang juridisk kamp startede, hvor CEO Mark Cushway blev anklaget sammen med andre ledende figurer og medarbejdere for bedrageri. På dette tidspunkt blev denne sag kendt som den største bedragerisag i timesharens historie.

Desværre blev disse sager trukket i langdrag. Silverpoint hævdede overfor dommerne, at det var ejendomsinvesteringer og ikke timeshare, og derfor var køberne ikke forbrugere af timeshare, men investorer i ejendom, og som vi alle ved, kan boligmarkedet stige og falde i værdi.

Dommerne blev til slut enige om, at disse købere købte produktet som ejendomsinvesteringer, og at der derfor ikke var begået bedrageri.

Samtidig begyndte advokaterne at bruge en anden tankegang ved at bruge de civile domstole og timeshare-lovene til at forfølge Silverpoint. Det mest bemærkelsesværdige sag, var sagen med fru Shirley Wilson fra England, som instruerede fortaleren for civile søgsmål Miguel Rodriguez Cabellos at repræsentere hendes sag.

Fru Wilson argumenterede for, at det var korrekt at hun som udgangspunkt troede at hun investerede i ejendom, men at det hurtigt viste sig at være timeshare, da der var vedligeholdelsesgebyrer og med andre aspekter forbundet med dette – præcis som med timeshare.

(Klik på linket herunder for at se den oprindelige høring)

https://www.youtube.com/watch?v=Ksff6yofqJs

Endnu engang var dette en langvarig juridisk kamp som endte hele vejen i Højesteret.

I januar 2017 gjorde Højesteret en banebrydende afgørelse, og dikterede at det produkt som Resort Properties / Silverpoint havde solgt, faktisk var timeshare og ikke ejendomsinvestering. At køber var forbruger af timeshare og ikke "investor", hvilket også betød, at de nu havde fuld beskyttelse under timeshare-loven.

For de hundredvis af kunder, der havde været del af den strafferetlige handling, var det fantastiske nyheder. Det betød nu, at deres sager kunne præsenteres som et civilt søgsmål takket være alle de afgørelser som Højesteret allerede havde dikteret.

Canarian Legal Alliance ved Miguel og hans team af advokater var nu ansvarlig for at repræsentere disse kunder. De blev tilbudt at konvertere deres straffesager til civile, ved de civile domstole.

En af de første kunder til at få sin sag hørt har allerede modtaget afgørelsen. Domstolene har dikteret til hans fordel. Domstolen 1. Instans nr. 5 i Arona, Tenerife har erklæret denne kundes kontrakt for radikal ugyldig, hans oprindelige krav var på 60.000,00 €, men retten har tildelt ham 88.113,00 €.Det er naturligvis gode nyheder for de hundredvis af kunder, der deltog i de oprindelige straffesager, da de nu endelig har chancen for at opnå den retfærdighed, de længe har søgt. I kan være sikre på, at der vil komme mange flere historier som denne i de kommende måneder.

Nedenfor ses et link til en Youtube-video, som viser den daværende salgsdirektør for Resort Properties / Silverpoint, David Taylor, i en salgstale omkring disse "investeringer".

https://www.youtube.com/watch?v=_oNdi4NT4O8

Silverpoint har nu et andet produkt, der ligner deres oprindelige "investering" – aftale. De kalder dette for "Company Participation Scheme". Det er et smart forsøg på at omgå timeshare-lovene, selv om det, ved at gå igennem dokumentationen, ser ud som en avanceret form for timeshare. Vi skriver mere om dette på et senere tidspunkt.

Timesharehjelpen vil gerne takke CLA for baggrundsoplysningerne til denne artikel.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne eller en anden artikel, så vil vi gerne høre fra dig.

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page