top of page

Silverpoint Vacation i likvidation!Hvad betyder det for mig?


I dagens artikel skriver vi om nogle nyheder, der netop er blevet offentliggjort. Der har i en længere periode svirret adskillige rygter om Silverpoint. De fleste af disse rygter har hævdet, at Silverpoint allerede er gået i likvidation, men det er ikke tilfældet. En likvidationsprocess er mere kompliceret end blot at ”gå i likvidation”, og det vil vi forsøge at forklare nærmere her.


Likvidation betyder kort fortalt "frivillig afvikling af et selskab". Hvis et selskab afvikles ved frivillig likvidation, betyder det i praksis, at alle selskabets aktiver skal sælges og alle kreditorer betales. Herefter vil selskabets ejere få udbetalt, hvad der måtte være tilbage. Et selskab kan også opløses med betalingserklæring, der er en væsentlig nemmere proces, men som også medfører, at ejerne vil hæfte personligt efterfølgende.


Hvis baggrunden for selskabets opløsning er, at selskabet har mere gæld end aktiver/penge og derfor ikke kan betale deres regninger, er selskabet det, der bliver kaldt insolvent. Selskabet vil herefter ikke kunne opløses med en frivillig likvidation, men bliver underlagt reglerne om konkurs.


Den 15. januar 2020 forelagde Silverpoint for den Merkantile domtol en erklæring om insolvens og midlertidig likvidation (Concurso de Acreedores). Det betyder ikke, at de har erklæret konkurs. Det er en juridisk proces i Spanien, som kan påberåbes frivilligt af selskabet eller dets kreditorer ( sagsøgere). Det anvendes, når virksomheden anses for at have flere kreditorer, end det har aktiver.


Dette tiltag er noget, som Timesharehjelpen har ventet i nogen tid på. I de sidste par år er Silverpoint blevet overvåget nøje i forbindelse med bevægelser af deres ​​midler mellem forskellige konti. Disse bevægelser af midler og aktiver var et åbenlyst skridt for at skjule dem for myndighederne, og for at undgå betaling til alle deres kreditorer. Dette har allerede resulteret i en efterforskning iværksat af statsadvokaten. (Se links til artiklen i den spanske avis El Diario under)Højreklik på musen for at få teksten oversat.


Den første del af en likvidationsproces er, at den Merkantile domstol udnævner en ekstern (uafhængig) administrator, som derefter er forpligtet til at informere alle kreditorer om den aktuelle situation. Mange medlemmer har allerede modtaget denne skrivelse.


Administratoren er også nødt til at udarbejde en fuldstændig og udtømmende rapport om Silverpoints økonomiske drift de seneste år.


Hvis administratoren opdager alvorlige uregelmæssigheder, ikke kun med likvidationen, men den faktiske drift af virksomheden, kan de klassificere likvidationen og virksomhedsadministratoren som ugyldig. Dette betyder, at administratoren, der i dette tilfælde er Mark Cushway, kan ende op med at være personlig ansvarlig og hæfte med sine egne aktiver, og han kan endda risikere fængselstraf.


Mark Cushway

Det er vigtigt at understrege, at Mark Cushway også var administrerende direktør for Resort Properties, inden virksomheden blev til Silverpoint, så han må have vidst alt om, hvordan virksomheden blev drevet. Han var også direktør for RDO (Resorts Development Organization), det såkaldte branchehandelsorgan. Silverpoint var også en af ​​de største bidragydere til RDO, indtil de opsagde deres medlemskab.


Formålet med Concurso de Acreedores er ikke at lukke virksomheden, det er at forsøge at betale alle kreditorer for at rydde op i virksomhedens økonomiske situation og om muligt vælte en kompliceret situation, der forbereder virksomheden til fremtidig forretning. Forebyggelse af konkurs er en prioritet ved denne procedure. Hvis det imidlertid konstateres, at de erklæringer, der forelægges, er en falsk ansøgning om insolvens, kan det have meget negative konsekvenser for virksomhedsadministratorerne.


Timesharehjelpen har tidligere skrevet om at statsadvokaten på Gran Canaria allerede interesserer sig for timeshare-anlægget Anfi del Mar på baggrund af deres ufine forretningsmetoder med at overføre aktiver og midler til andre virksomheder, i et forsøg på at forsinke eller endda undgå at betale deres sagsøgere, selvom de er blevet beordret af domstolen. Igen kan dette føre til straffeforfølgelser og inkludere fængsel for administratorerne af de involverede virksomheder. Det norske finansmagasin Kapital dækkede denne historie i slutningen af sidste år, hvor advokatkontoret ansvarlig for samme blev interwievet. Læs artiklen under:
Spørgsmålet som rejser sig for alle de familier der allerede har indledt sager, alle dem der venter på retsmøder og dem, der overvejer at starte retssager mod Silverpoint, er hvor overlader dette dem?


Den information vi har modtaget er at det ikke vil have den store indvirkning på sagerne. Den eneste forskel er at i stedet for at blive anbragt ved den civile domstol, vil sagerne nu blive overført til den Merkantile domstol. Dette betyder, at kunderne derefter klassificeres som kreditorer og derefter vil have prioritet overfor den udpegede administrator.


Timesharehjelpen råder alle dem med igangværende sager til at kontakte deres advokater for mere detaljeret afklaring af deres egne personlige omstændigheder hvis der skulle være tvivl.


Hvis du ikke allerede har indgivet et krav ved domstolen for at få din kontrakt erklæret ugyldig med krav om tilbagebetaling af dine penge, og gerne vil vide, hvordan disse seneste nyheder påvirker dig, kan du bruge vores kontaktside, så vender vi tilbage til dig.


Vær opmærksom på, at der på grund af denne nyhed vil være mange "falske" advokatfirmaer, der vil bruge dette til deres egen fordel for at skræmme folk til at betale for "juridiske tjenester" hurtigst muligt. Hvis du modtager opkald omkring dette, kan du kontakte Timesharehjelpen, så hjælper vi dig med at sortere de ægte fra svindlerne.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev for flere nyheder og oplysninger om timeshare-verden, og husk at sammen står vi stærkere!
Seneste blogindlæg

Se alle

Bình luận


bottom of page