top of page

Sommerferie i de spanske domstole.


Vi er i juli måned og det betyder at domstolenes effektivitet begynder at trappe ned, og i august vil de lukke helt for deres årlige sommerferie, men betyder ikke at timeshareresorterne ikke fortsætter med at tabe.


I Domstol nr. 4, i Maspalomas, San Bartolomé de Tirajana, er Anfi igen blevet dømt i en sag anlagt mod dem af en norsk familie. Denne afgørelse viser klart, at domstolene ikke lader timeshare-virksomhederfortsætte med at bryde loven.

Domstolen i Maspalomas

I denne afgørelse er Anfi blevet dømt til at tilbagebetale det dobbelte af det beløb, der er betalt inden for afkølingsperioden, hvilket kan variere fra 10 dage til 90 dage efter signering af kontrakt. Loven fastsætter klart, at der ikke må være nogen form for økonomisk binding inden for denne afkølingperiode, og derfor har mange timeshare virksomheder brugt en tredjepart som administrator, i et forsøg på at omgå denne lov.


Denne afgørelse er en konsekvens af Højesterets afgørelsen, der skabte retspraksis i 2015 (Grimsbo sagen). Dette er efterfølgende blevet bekræftet adskillige gange i Højesteret og bliver fulgt slavisk af de lavere domstole.


Kunderne har i dette tilfælde fået deres kontrakt erklæret ugyldig, og vil nu modtage over 85.800 € plus renter.


Den Spanske Timesharelov 42/98 har eksisteret siden 5. januar 1999, men indtil for nylig troede mange timeshare-selskaber desværre, at de var immune. De har dog siden erfaret, at de ikke er så magtfulde eller immune fra sanktioner og søgsmål som de troede. Med 124 Højesteretsafgørelser og hundredevis af afgørelser i de lavere domstole er oddsene utrolig dårlige for alle de kontrakter, der ikke er i overenstemmelse med loven, og det tvinger timeshare-virksomhederne til at tilbagebetale millioner af € til utilfredse forbrugere. Se PDF neden for mere information:


file:///M:/COURT%20DOCUMENTS/6.SENTENCES/WON%20CASES/data%20protected/ANFI/1st%20N1%20Anfi%20data%20protected%20(and).pdf


Højesteret udstedte også en dom i en sag mod Puerto Calma Group på Gran Canaria. De bekræftede den tidligere dom, og dikterede at de udstedte kontrakter var ulovlige i henhold til lov 42/98. Kontrakten blev erklæret ugyldig, og kunden blev tildelt over 11.000 € + renter og omkostninger.


Det ser ud til, at David Cox er tilbage på banen. Et nyt indlæg er lige kommet op på hans hjemmeside. Han beskriver de mange sager han har vundet for sine kunder siden juli 2017 frem til april 2018. Ved første øjekast ser det hele ud til at være meget imponerende med tal og grafer, men når du faktisk begynder at kigge nærmere, begynder spørgsmålene at dukke op.


Hver enkelt publikation er formuleret på samme måde, " Hr & Fru X vandt sagen med renter og omkostninger tilsvarende xxxxx €".


Der nævnes ikke hvilket timeshare-selskab der tabte, hvilken domstol sagen blev afholdt i og ikke hvad overtrædelserne af timeshare-loven havde været. Der er heller ikke nævnt, hvilke advokater som har gennemført sagerne.


Hvis han var ude på at skabe troværdighed, ville han vise retsdokumenterne på ihvertfald nogle af publikationerne. Så er dette blot endnu et fupnummer for at fralure folks ders hårdtjente penge?


Et andet foruroligende faktum, er hans firmaannoncer på det engelske forum Timeshare Talk , som ejes af Mark Rowe. Årsagen til dette er at vi ved, at David Cox havde problemer med sin tidligere partner og der blev skrevet masser af spydige kommentarer om Mark Rowes virksomheder, men lige pludselig forsvandt alle disse kommentarer!


Er de mon blevet gode venner igen???


Som sædvanlig lader vi dig læseren drage dine egen konklusioner.


Hvis du vil vide om et firma, der har kontaktet dig eller som du har fundet på internettet, så kontakt Timesharehjelpen. Vi hjælper dig med at finde frem til sandheden.Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page