top of page

Marriott omgår de spanske timesharelove med ufine forretningsmodeller.


I dag rapporterer Timesharehjelpen om hvordan familier, der køber Marriott timeshare i Europa ofte bliver ført bag lyset, og hvordan Marriott prøver at omgå de strenge spanske timesharelove. Dette er for nylig kommet frem, da flere familier har kontaktet Timesharehjelpen for at se, om de har en sag i de spanske domstole.


Som de fleste allerede ved, er timeshare der er købt i Spanien eller på spansk territorie, underlagt Spaniens love, og der er nu kommet meget foruroligende information frem. Det involverer salg af timeshare på Son Antem Resort på Mallorca.


Fra de mange læsers henvendelser fokuserer vi på en historie der begynder helt tilbage i sommeren 2007, da vores læser var på ferie på Mallorca og blev ”inviteret” til at deltage i en præsentation på Marriott Vacation Club Son Antem. Han deltog i præsentationen og blev behørigt imponeret over standarden på resortet og alle "fordelene" han ville have ved at eje et timeshare-medlemskab hos Marriott.


Vores læser blev til sidst enig med sælger om at købe et medlemskab til MVC i troen på, at hans resort blev Son Antem. Dette blev også bekræftet af sælgeren som gennemførte præsentationen og til sidst af manageren, da han besluttede at købe.Da han først begyndte hans medlemskab, så det ud til, at alt gik efter løfterne givet af sælger. De havde ikke problemer med at booke deres ferie og de var imponeret over standarderne. Men i årenes løb begyndte ting at gå galt. Vedligeholdelsesafgifterne begyndte at stige gevaldigt, og de havde store vanskeligheder med at få booket det ønskede resort og periode. Undskyldningen var som altid "ingen tilgængelighed".


Vores læser havde hørt om andre utilfrede ejere, der havde sagsøgt deres timeshare-selskaber og derved havde fået deres kontrakter erklæret ugyldige med tilbagebetaling af alle deres penge, og ved en nærmere vurdering fandt han ud af, at også hans medlemskab så ud til at være i strid med den spanske lovgivning, og det så dermed ud som om han havde et gyldigt krav. Hans medlemskab var et pointbaseret system med en kontrakt, der løb i al evighed. Dette er i strid med lov 42/98, der ulovliggør point og flydende uger, samtidig med at loven begrænser varigheden på kontrakten til højst 50 år og forbyder forskudsbetalinger.


Vores læser kontaktede os for at få hjælp til at vurdere om han havde en gyldig og levedygtig sag. Desværre for ham var nyheden ikke god.


Han sendt os kopier af hans kontrakt og vedligeholdelsesregninger og til vores store forundring var hans kontrakt umiddelbart ikke omfattet af spansk lov. Alt papirarbejde blev behandlet af Marriott i USA og havde ingen relation med Spanien. Alle dokumenter var blevet stemplet af en amerikansk notarius, og depositum og andre betalingerne blev også foretaget til USA i dollars.


Hans årlige vedligeholdelsesregning blev sendt fra USA og betalt direkte til Marriott i USA. Dette er desværre ikke noget nyt, da de fleste timeshare operatører i Spanien bruger UK eller BVI Limited virksomheder for at løbe om hjørner med loven. De spanske domstole har allerede truffet adskillige afgørelser omkring dette. Hvis timesharen blev købt i Spanien og resortet har base i Spanien, så er det spansk jurisdiktion som er gældende, da denne form for forretningsmodel udelukkende indikere at det blot er et forsøg på at omgå loven. Men det skal kunne bevises, og det er ikke altid let.


Dette var ikke alt. Vores læser troede faktisk (eftersom det var det han fik af vide på salgsafdelingen), at hans resort var Son Antem på Mallorca, men alt hans papirarbejde viste at hans køb var hos Marriott Vacation Club International og hans resort var The Manor ved Fords Colony i Virginia, USA!


Naturligvis blev han meget overrasket over denne nyhed, men det forklarede ham samtidig, hvorfor han havde så svært ved at få booket sin ferier hos Son Antem.


Dette efterlader nu denne familie i en meget delikat situation uden mange juridiske ben at stå på med mindre han kan bevise at han faktisk købte timesharen i Spanien på et spansk resort ved en spansk virksomhed. Hvis ikke det lykkedes, er hans eneste mulighed nu at give afkald på og tabe de over $ 18.000 for en timeshare, der er blevet en byrde og som praktisk talt er ubrugelig og ingenting værd.


Vi ved, at når familier havner på disse præsentationsmøder og derefter beslutter sig for at købe, har de meget lidt (eller ingen ) tid til fuldt ud at læse og forstå alle vilkår og kontrakterne. Det er også en kendsgerning, at meget få nogensinde vil læse dem fuldt ud, selv efter at de er vendt hjem fra deres ferie, ligesom det skete med denne læser der ikke bed mærke i dette, før problemerne opstod. Havde han vidst, at hans timeshare-resort var i USA og ikke på Son Antem, Mallorca, ville han aldrig have købt det.


Denne historie viser, at det er nødvendigt at gennemgå alle dokumenter grundigt og gøre det inden for 14-dages afkølingsperioden. Hvis du finder ud af, at du i dette tidsrum har købt noget, som du ikke var klar over, har du i det mindste den lovlige ret til at annullere.


Endnu en gang ser vi timeshare-industrien finde måder at omgå lovgivningen i de lande, de opererer i, hvilket efterlader købere med ingen juridiske rettigheder og muligheder for at få hjælp.


Hvis du ejer timeshare hos Marriott er det vigtigt, at du kontrollerer dine dokumenter grundigt, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal kigge efter, så brug vores kontaktside, og Timesharehjelpen hjælper dig.Det var alt for denne uge, vi ønsker jer alle en rigtig god weekend og vi ser frem til næste uge hvor vi publicere flere historier fra timeshareverden.Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page