top of page

Tips og vejledning til dig der overvejer at købe timeshare!
Hvis en timeshare sælges i henhold til gældende regler og love, kan familien sikkert med stor fordel gøre brug af den. Men hvis en timeshare bliver solgt som en investering eller som værende let at sælge, kan beslutningen om at købe, skabe økonomisk katastrofe. Ledsaget af årlige vedligeholdelsesafgifter og manglen på et sekundært gensalgsmarked, kan køberen let risikere at sidde fast med en timeshare, som de ikke ønsker eller ikke har råd til og stort set uden mulighed for at skille sig af med den igen.


Salgsprocessen i forbindelse med køb af timeshare er oftest demoraliserende og stressende og tit får man ikke den obligatoriske information dokumenteret inden signering af kontrakt. Man må forholde sig til hvad sælger siger, men desværre har de tendens til at love mere end de kan holde. Derfor er det fundamentalt at du altid får alle løfter på skrift inden indgåelse af kontrakt, og tag det med dig hjem uden at skulle være presset til at signere på dagen eller betale noget som helst.
Derudover er det en god ide at kigge på det sekundære marked først. Hvis du er interesseret i at købe en timeshare, kan du spare tusindvis af kroner ved køb på det sekundære markedet. Sæt dig 100% ind i, hvad du køber og fra hvem du køber, for at sikre en problemfri transaktion. Sørg for at du har læst vilkårene for salget og hvad hver side er ansvarlig for at betale ved lukning af aftalen. Læs kontrakten omhyggeligt og stil spørgsmål til sælger.


Bøj ikke under for pres eller aggresive taktikker. Tag dig tid til at tænke over din beslutning. Bed sælgeren om at sende dig skriftlig information om dit mulige køb, herunder en kontrakt, som du kan gennemgå uden sælger. Der er ikke noget der siger, at du skal underskrive det første og det bedste der bliver præsenteret for dig. Træk vejret dybt og overvej kraftigt om det er den rigtigte beslutning for dig.


Gør dit hjemmearbejde. Sammenlign rejsebesparelser ved online rejsetjenester og lokale rejsebureauer.


Vær hurtigt, hvis du ikke er tilfreds. Hvis du underskriver en kontrakt for en timeshare eller rejse klub, og du fortyder køber, har du en kort periode til at annullere kontrakten. Vent ikke, til du kommer tilbage fra din rejse for at finde ud af at det er for sent. Du har en fortrydelsesret på minimum 14 dage efter signering af kontrakt. Betal heller ingenting under den periode - uanset hvad sælger siger for at "lukke handlen"


Gør det selv. Hvis du ønsker at komme ud af en timeshare-forpligtelse, kan du oftest selv gøre det. Først skal du henvende dig til virksomheden der solgte dig timesharen for at se, om der eksistere et tilbagekøbsprogram. Hvis det ikke virker, kan du prøve at sælge den på det sekundære marked. Du skal og ikke forvente at få noget i nærheden tilbage af det som du betalte til resortet, da værdien af timeshare ikke er særlig høj. Denne mulighed er ofte stadig billigere end at involvere sig med et videresalgs- eller likvidationsselskab, der kan opkræve dig tusindvis af € for at gøre det samme arbejde for dig.


I betragtning af en timeshare-kontrakts evigevarende karakter, manglen på et levedygtigt sekundært marked og stigende vedligeholdelsesafgifter, kan forbrugerne sidde fast - med et produkt uden reel værdi som muligvis vil blive taget tilbage af resortet, for at blive solgt igen til den næste intetanende ferierende familie!


FINANSIER ALDRIG EN TIMESHARE eller andre luksuselementer med renter som let kan løbe op i 12% til 19% og tro ikke på hvad, en timeshare-salgsagent siger. Vi anbefaler, at du altid søger professionel rådgivning før du køber en timeshare. Og vi er her for at hjælpe dig.


Timeshare er en multi-billion industri, der drives af magtfulde Gentlemens. Medierne burde hjælpe offentligheden med at kaste lys over de bedrageriske metoder, så forbrugeren kan træffe en beslutning om, hvorvidt timeshare-produktet giver mening for dem eller ej.


Den seneste artikel omkring disse bedrageiske firmaer blev publiceret så sent som idag 25/08/2018.


Klik på linket nedenfor og højreklik på musen for at få den oversat fra spansk:


https://www.laprovincia.es/sucesos/2018/08/25/guardia-civil-mogan-neutraliza-organizacion/1091317.html


Timesharehjelpen er her for at lede dig i den rigtige retning, så hvis du har spørsgmål eller er i tvivl, så hører vi gerne fra dig.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page