top of page

Anfi Sales og Anfi resorts underlagt konkursadministration.Handelsretten i Las Palmas på Gran Canaria besluttede i september 2021 at Anfi koncernens salg og markedsføringsafdeling Anfi Sales SL og Anfi Resorts SL skulle underlægges administration. Anfi har adskillige datterselskaber i koncernen bl.a. Anfi del Mar, Anfi realestate SL, Anfi Tauro SA m.f..


Anfi -koncernens nuværende ejere er hotelkæden Lopesan, gennem datterselskabet IFA på den ene side, og Grupo Hermanos Santana Cazorla på den anden.Lopesan -koncernen ejer 50% af aktierne i Anfi Sales SL og Anfi Resorts SL, og den anden halvdel tilhører Grupo Hermanos Santana Cazorla der kontrollerer virksomheden, da, der ejer den såkaldte guldaktie, hvilket giver dem en præference position frem for Lopesan.


Det ser ud til, at ved at tvinge disse to selskaber i konkurs, kommer Lopesan tættere og tættere på at opnå fuld kontrol over Anfi. Dette er noget Timesharehjelpen har skrevet om i tidligere artikler.


Det er et datterselskab af Lopesan gruppen kaldet Isla Marina, som har nedlagt et krav på godt 30 millioner euros, som er grundlaget for konkursstyringen af ​​Grupo Hermanos Santana Cazorla.

Virksomhedens gæld i 2020 er estimeret til at være 56,6 millioner euro, ifølge dokumenter fra domstolene, som Timesharehjelpen har en kopi af.


Dommer Alberto López Villarrubia accepterede anmodningen om administration af disse to virksomheder, og beslutningen blev truffet på det grundlag, at Anfi gruppen umiddelbart ikke kan betale eller refinansiere deres gæld på 56,6 millioner euro.

Sjovt nok viser en rapport fra domstolen at de to Anfi selskabers økonomiske situation er "ideel", men samtidig anerkender rapporten også at Anfi Gruppen har brug for nye kreditter eller refinansiering.

Anfi ejer ikke kun en levedygtig virksomhed, den ejer også store mængder fast ejendom og mange andre aktiver. Derfor forventes konkursprocessen at resultere i et opsving i forretningen og ikke i en total likvidation som mange frygter. Samtidig argumentere Anfis advokater også for, at virksomhederne har store værdier i fast ejendom, og derfor kan rejse pengene.


Klik her for at se en kopi af retsdokumentet vedrørende konkursadministrationen.

Edicto-Anfi
.pdf
Download PDF • 152KB

Den eksterne kurator Enrique Sirera Ebrí fra virksomheden Par Conditio SLP med hovedsæde i Valencia, Spanien, vil fra nu af lede virksomhedernes økonomi og erstatte det administrative team der hidtil har styret dette under kontrol af Santa Cazorla -gruppen.


Den spanske konkurslov har til formål at levedygtige virksomheder skal overleve. Derfor skal det være meget dårligt, før en opløsning og likvidation bliver relevant.


Anfi har samtidigt på deres hjemmeside informeret medlemmerne om at timesharesystemet, forretningen og driften forløber som normalt. Se skrivelsen under:Hvad betyder konkurserklæringen for timesharejere, der overvejer et juridisk krav?


Selvom Anfi -gruppen bliver reddet, vil den uden tvivl lide som følge af den nuværende konkurs mener José Luis Trujillo, Anfi CEO siden 2003, der tidligere har gjort det klart, at timeshare er koncernens vigtigste indtægtskilde. Det er en industri, der er forbundet med "luksus og tillid", så konkursen i enhver del af gruppen vil "påvirke" markedsføringen af ​​disse produkter, og derfor ser det nu også ud som om at Anfi retter blikket mod Kina i et forsøg på at fange nye kunder.


Anfi Gruppen har samlet et stort antal kreditorer og har foretaget udbetalinger for mange millioner af euro til ejere af timeshare, der har krævet kompensation gennem de spanske domstole. Størstedelen af Anfis kontrakter er ulovlige i henhold til spansk og europæisk lovgivning, og i mange tilfælde har domstolene dømt tilbagebetaling af købsprisen og fordoblet ethvert depositum, der er taget i løbet af den foreskrevne "afkølingsperiode" som er 3 måneder efter signering af kontrakt. Den nuværende situation kan tilskynde mange medlemmer, der ikke har taget skridtet til at gøre det nu.


Anfi blev grundlagt af den nu afdøde norske forretningsmand Bjørn Lyng i 1980’erne.


Hvis du ejer timeshare på Anfi og gerne vil vide mere om den aktuelle situation, om dit produkt er ulovligt, og hvis ja, hvad du kan gøre ved det, kan du kontakte Timesharehjelpens eksperter gratis for at finde ud af, hvad dine rettigheder er.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page