top of page

Fantastiske nyheder fra de spanske domstole.Der er nedtælling til en længe ventet juleferie, men inden da har vi nogle nyheder fra de spanske domstole.


Timesharehjelpen modtog idag, nye oplysninger omkring vores gamle venner Silverpoint Vacations. Dette selskab har stærk modvind i domstolene, i modsætning til hvad nogle måske tror på. Jeg vender tilbage til dette, men først til nogle banebrydende nyheder.


Der er blevet udstedt endnu en dom fra Højesteret, hvilket gør det til ialt 130 afgørelser mod timeshare-industrien. Denne gang er afgørelsen mod Timesharegiganten Diamond Resorts.

Torsdag den 13. december blev Silverpoint endnu en gang dømt ved domstolen i første instans nummer 5, Arona på Tenerife. De blev dømt for at være i strid med den spanske timesharelov 42/98 og lov 04/12 i forbindelse med deres produkt kaldet "Company Participations" / "Selskabsandele".Som vi allerede har rapporteret i tidligere artikler, er denne ordning designet til at omgå den nuværende timeshare lovgivning. I stedet for at købe uger i en lejlighed, bliver den uvidende forbruger solgt "andele" i lejligheder, der er "registreret" som virksomheder. Disse virksomheder administreres af Silverpoint og Excel Resorts. Forbrugeren tror, ​​at de investerer i et "firma". Kontraktens vilkår er meget komplekse, idet køber ikke har ret til at vide, hvem de øvrige andelsejere (aktionærer) er, og de har heller ikke ret til at bruge de lejligheder, de faktisk har købt disse i disse "andele", men gives derimod uger de kan bruge i andre lejligheder og resorts.


Som med den gamle Silverpoint- ordning kaldet "investeringspakker", bliver køber lovet en række incitamenter. Disse er i form af "udbytte", der betales hvert år for lejeindtægten af de "andele" de har købt. Desværre venter mange stadig på at modtage denne lejeindtægt. Køber har også mulighed for, efter 3 år, at "sælge" deres "andele". Dog ikke på det åbne marked. De kan kun "sælges" til andre andelsejere / aktionærer, og kun gennem Silverpoint, som vil mægle salget.I den seneste afgørelse mod Silverpoint har dommeren klart dikteret, at kontrakterne for disse "selskabsandele" er en åbenbar og direkte forklædning af et timeshare-produkt.


Dommen dikterer og gentager de samme kriterier fra Højesteretsdom STS16 / 2012 af 16. januar, at disse købere rent faktisk er forbrugere og ikke investorer.


Silverpoint afgørelse 13/12/2018: Retten erklærede kontrakten ugyldig og dømte Silverpoint til at returnere den fulde købspris plus dobbelt tilbagebetaling af det indbetalte depositum, et beløb på over 108.000 €.


Domstolen har også placeret endnu 3 embargoer på Silverpoint- konti, der sikrer over 130.000 € for glade extimeshare ejere.


Højesteret har udstedt deres 130. dom mod timeshare-industrien. Dette er den allerførste imod Diamond Resorts!


Retten har fastholdt tidligere afgørelser om, at pointsystemet er ulovligt, sammen med livstidskontrakter, der strider mod den maksimale varighed af 50 år som krævet i loven.


Diamond Resorts Højesteretsafgørelse 11/12/2018: Selvom de tildelte beløb i denne sag ikke er betydelige, viser denne afgørelse, at ikke engang Diamond Resorts er immune fra at blive retsforfulgt i henhold til spansk lov.


Begge disse sager er blev ført på vegne af kunder af Canarian Legal Alliance, lederne inden for timeshare retssager.


Det var alt for i dag. Hvis du har brug for oplysninger om nogen af ​​de offentliggjorte artikler, virksomheder, der har kontaktet dig, eller gerne vil vide, hvor du står i forhold til dine køb af timeshare-produkt, især "selskabsandelene" fra Silverpoint. Brug så vores kontaktside, og vi vender tilbage til dig.


Vi ønsker alle vores læsere en glædelig jul.
Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page