top of page

Vedligeholdsafgiften. Hvad sker der hvis jeg ikke betaler?


Et spørgsmål som vi ofte modtager fra vores læsere, er i forbindelse med vedligeholdelsesafgiften, "Kan vi bare stoppe med at betale dem hvis vi vil ud af vores timesharekontrakt?". Når man kigger på de mange forskellige timesharefora, er det generelle svar "Ja! Bare ignorer regningen. Der sker ikke noget".


Det er også et af hovedpunkterne som de virksomheder som beskæftiger sig med de såkaldte afståelser eller aflysning af medlemskab fortæller deres kunder. Det er desværre ikke helt rigtigt.


Mange af timeshare-virksomhederne vil "jagte" dig for de ubetalte vedligeholdelseafgifter. Først gennem deres egne inkasseringsafdelinger, men lykkes det dem ikke at få din betaling vil de fleste af disse virksomheder sende restancerne til et inkassobureau. Diamond resorts blandt andre, har tendens til at bruge en af ​​de største agenturer i Storbritannien, Daniels Silverman, med base i Liverpool. MacDonald Resorts bruger Network Credit Services, baseret i Hamilton, Skotland. Anfi del Mar, Silverpoint Vacations og Puerto Calma Gruppen bruger bl.a. den skandinaviske inkasso service kaldet Intrum Justitia med hovedsæde i Stockholm i Sverige.


Ona Group med base i Barcelona, Spanien, jager aktivt ubetalte vedligeholdelsesafgifter, selv for de ejere der allerede har annulleret sine kontrakter med det oprindelige resort for over 10 år siden. Ona Group siger, at de ikke har nogen information om at kontrakten er blevet annulleret og de sagsøger disse familier som ikke har betalt gennem de spanske domstole for op til 15 års ubetalte vedligeholdsafgifter. De bruger et advokatfirma med hjemsted i Barcelona, ​​kaldet Punt Blau, som siger, at de er eksperter inden for timeshare.


Den værste del af dette, vil være prisen for "skyldneren" som risikerer at blive sagsøgt og tvunget ud i en juridisk process i en spansk domstol. Efter dom kan afgørelsen blive videregivet til et advokatfirma i kundens hjemland for fuldbyrdelse, og det kan ende op med dyre renter og advokatsalærer. Du risikerer også at blive "sortlistet" Dette vil selvfølgelig have en meget negativ indvirkning på din kreditvurdering, og forhindrer dig i f.eks. at få lån.


Et andet spørgsmål vi ofte modtager er: "Er der nogensinde nogen som er blevet stævnet?"

Jeg tror ikke at der er mange som er glade for at skrive offentligt omkring at være blevet sagsøgt og har tabt og derefter publicere det, så det spørgsmål besvarer vel sig selv.


Det er dog helt rigtigt at disse sager ikke altid ender op i domstolen, fordi "skyldneren" oftest vil give efter og betale. Når alt kommer til alt er det eneste disse ejere oftest vil, at komme ud af deres kontrakter, så for dem at riskikere at blive stævnet for ubetalte vedligeholdsafgifter er ikke i deres interesse og derfor ender de fleste med at betale.


Timesharehjelpen fik en henvendelse fra en ældre dame, 81 år gammel, som har oplevet denne situation på egen krop. Hun betalte et "afståelsesfirma" omkring 5000 € for at få hende ud af sin timesharekontrakt. I 2015 fik hun at vide, at timesharen ikke længere var hendes ansvar og at hun ikke skulle betale yderligere vedligeholdelsesafgifter.


Desværre var hendes "gæld" blevet overført til et inkassobureau som truer med at tage hende til retten over "gælden" .


I korrespondancen sendte inkassobureauret endda kopier af retsafgørelser mod timeshareejere, der er blevet sagsøgt og dømt. De praler bogstaveligt talt med det, hvilket, for en gammel dame efter vores mening, er en meget alvorlig trussel.


Denne historie viser tydeligt hvor langt disse virksomheder er villige til at gå for at sikre at deres medlemmer forbliver fastholdt i deres kontrakter og de økonomiske forpligtiglser som dette indebærer. Og det fordi de troede på, hvad de blev fortalt eller hvad de havde læst på forskellige foras skrevet af uvidende personer, der ikke har noget bedre at gøre end at give falske oplysninger om emner, de intet ved om.


Der er flere måder at slippe af med din timeshare kontrakt, men at stoppe med at betale dine vedligeholdelsesafgifter er ikke en af ​​dem. Det kan have været sådan tidligere, da mange resorts truede med at ved manglende betaling efter 1 år, ville timesharekontrakten automatisk blive anulleret og pengene gå tabt. Det er muligt at nogle resorter stadig benytter sig af denne metode, men for de fleste af de store timeshare-virksomheder, er det ikke længere tilfældet.
Hvis du har spørgsmål om dette emne og gerne vil vide, hvad dine muligheder er for at slippe af med din timeshare, så brug vores kontakt side, og vi vil pege dig i den rigtige retning.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page